Hastanelerde e-reçete dönemi.

SON yıllarda sağlık hizmetleri bilgi sistemlerinde ve yönetiminde önemli yer tutan ve standart bir uygulama olmaya başlayan e-­reçete İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı tüm sağlık tesislerinde uygulanmaya başlandı

Hastanelerde e-reçete dönemi.
Hastanelerde e-reçete dönemi.
Bu içerik 927 kez okundu.
Reklam

SON yıllarda sağlık hizmetleri bilgi sistemlerinde ve yönetiminde önemli yer tutan ve standart bir uygulama olmaya başlayan e-­reçete İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı tüm sağlık tesislerinde uygulanmaya başlandı. 


Sağlık Bakanlığı'nın önem verdiği elektronik reçete uygulaması ile hatalı reçete yazımından kaynaklanan geri dönüşler azalırken, ilaçla tedavilerde hasta güvenliğinin yükseldiği aynı zamanda ilaç maliyetlerinde düşüşlerin olduğu gözleniyor. Dolayısıyla e-reçete sağlık bakım maliyetlerinin azaltılması yollarının birisi olarak görülüyor. İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı tüm sağlık tesislerinde e-reçete uygulamasına geçildiğini belirten Birlik Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, "Elektronik reçete, manuel reçetede yer alan ilaç bilgilerinin elektronik olarak otomasyon sistemi üzerinden oluşturulmuş halidir. Reçete bilgilerinin elektronik ortamda yazılmasını, saklanabilmesini ve kurumlar arasında aktarılmasını sağlar. Bu sisteme geçilmesi ile kağıda dayalı reçete devri artık kapanmıştır. Sistem ile hekimler reçeteleri elektronik ortamda yazmakta ve eczacılar hasta takip numarasını kullanarak hangi hekimin hangi ilaçları yazdığını görebilmektedir. E-­reçete uygulamasındaki temel amaç işgücü ve maliyeti azaltmak, kayıp, kaçak, suistimal ve sahte reçeteciliği önlemektir" dedi.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023